dilluns, 21 de novembre del 2011

EL TSUNAMI BLAU TÉ UN SURFER INESPERAT

Deixin-me adintrar-me en l’apassionant món del Màrqueting polític, tal dia com avui.
Intentaré ser objectiu, tot i saber que ni jo ni ningú pot ser-ho. El motiu és obvi: Com a subjectes som subjectius i caldria ser un objecte per poder esdevenir objectiu, senzill, oi?
Què ha passat a Catalunya? Per què l’anuncia’t “Tsunami” a trobat un surfer anomenat “CiU” que ha tingut la gosadia de dominar la onada recreant-se a la cresta escumosa? Per què a Catalunya és on menys ha pujat el PP i per què a Catalunya és on més ha baixat el PSOE?
Els hi aviso que la meva teoria trenca absolutament, amb tot el que he llegit a la premsa. De tota manera, als qui segueixen aquest espai, tampoc crec que els hi sorprengui que el Dr. Màrqueting, tingui una teoria diferent al tota la resta del mon mundial...
Aquí va: CiU escombra gràcies a les retallades.
Sí, ho han llegit correctament, la gent està encantada amb totes les suposades putades que parteixen de banda i banda de la Plaça sant Jaume.
M’explicaré, no pateixin.
Llegeixo a tort i a dret aquest matí, i inclús els polítics convergents s’omplen la boca dient que han aguantat tot i les retallades... diuen i llegeixo que tot i les dures polítiques propugnades pel govern Mas, la gent encara els hi atorga un vot de confiança... FALS!
No se n’adonen ni els seus propis dirigents, que CiU escombra gràcies a la seva política de retallades. La gent ha llegit en aquestes impopulars mides correctores de caràcter viral i que afecten a tots i tothom, una mostra de diligència i de responsabilitat, un punt de serietat i fermesa, una llum d’esperança en què els millors potser són els que et mostren la crua realitat a la cara, tot i poder perdre adeptes.
El Poble ha llegit que potser no hi ha més remei que tancar quiròfans, no passejar-se per les plantes repartint somriures, que s’han de baixar sous públics i tancar serveis, no col•locar familiars i obrir delegacions exteriors pintades de fúcsia. Potser els ciutadans han entés que toca passar-les putes, i els que ocupen la responsabilitat política en el nostre País, no només ho diuen, sinó que et putejen.
La gent necessitava una sacsejada, i els de Can Mas, no només han sacsejat sinó que ho han fet jugant-se la popularitat i el buenisme, que després de tant indignat i tanta Diagonal tallada, ja començava a fartar.
Una visió diferent, ho sé. CiU ha guanyat per retallar i tocar-nos els collons (i la consciència). CiU no ha guanyat “Tot i retallar!!”, ben al contrari...
Així crec que ha sigut. O no...
Paraula de galè



11 comentaris:

  1. Ondia, que bo!
    Doncs mira que crec que tens tota la raó. El mon al revés!!
    Lleginte penso que té tot el sentit del mon. Pot ser sí que necessitavem dir les coses per el seu nom, i deixar de vendre brots verts. Ja triga el Duran ens dir-ho!
    Anna Cos

    ResponElimina
  2. De aqui, Alemenia, yo no lo ves así.
    Partido Popular y CIU comparte los iguales electores.
    Y se repartido entre uno y otro.
    Gracias
    F.D

    ResponElimina
  3. Gràcies Anna!
    Tenir coincidències amb tu és tot un plaer.
    Ara, a veure què ens depara el futur. Serà entretingut veure els polç, desigual aixó sí, que comença.
    Una abraçada

    Amigo F.D
    Me siento incapaz de explicarle a un ciudadano aleman el orgullo de pertenencia del pueblo catalán, y sus anhelos en unas pocas lineas.
    Acepto su visión, naturalmente, y le invito a mirar el mapa electoral monocolor del estado español, con la excepción de 2 manchas (Euskadi y Catalunya) que hablan por sí solas.
    Todos los partidos (PP incluido) han basado su campaña en criticar los recortes del gobierno catalán, sin percatarse que, sin querer, estaban, segun mi teoría, alimentando un voto responsable a favor de esos mismos recortes.
    Gracias por seguir este espacio desde tan lejos!
    Dr. M.

    ResponElimina
  4. Lluís,és cert han guanyat gràcies a les retallades,però no perquè siguem masoques i ens agradin, sinó perquè hem vist un bri de seriositat en l'activitat politica, sense partidismes ni oportunisme electoralista. A més la bandera del Concert econòmic (pacte fiscal) hi ha ajudat.
    Ara s'hi han de deixar les corbates al Congrés per aconseguir-ho.
    L'altra reflexió que s'ha de fer és que la CiU més sobiranista és la que treu els millors resultats. Aquesta nació té un objectiu de llibertat i CiU ens hi ha de portar..
    Una abraçada

    Ivan Condés

    ResponElimina
  5. Hola Ivan
    Faig referència directa en l'article d'aquesta serietat, fermesa, diligència i responsabilitat, sí... Però per adonar-nos hem hagut de patir en la nostra pròpia carn el dolor de les polítiques de salvament, sinó no reaccionem.
    Els crits a l'hotel Majestic demanant la independència parlen per si sols. En aquesta legislatura i en la situació actual, crec que ja no hi espai per a mitjes tintes. O agafen el brau (blau) per les banyes, o la decepció passarà factura en
    propers comicis.
    Gràcies per petar la xerrada, i aprofito als seguidors del blog, a visitar el teu "Verd & green", una excel.lent agència de com. de serveis integrals.
    Dr. M.

    ResponElimina
  6. No crec que només siguin aquestes darreres mesures de retallades impopulars. També una idea de país que sempre ha estat coherent i congruent han fet possible aquest resultats.
    Ja ho deia Virgili “Audentes fortuna iuvat”. X.X.X. Meri

    ResponElimina
  7. Pues yo si creo que somos un poco masocas...ya me imagino lo que diran en intereconomia..."esos catalanes ademas de celebrar las derrotas aplauden las "retallades"..., pues si, reconozco que CIU da una imagen de responsabilidad y seriosidad ..., que ERC no sabe dar... es una pena...(y lo digo en castellano). Cuando aprenderemos a ir todos a una?, leyendo la biografia de tu avi, Carrasco i Formiguera, ya entonces...todos tiraban por su lado... cuando aprenderemos que la union hace la fuerza?
    Verónica Martí Ceballos

    ResponElimina
  8. La idea de Pais coherent i congruent, ja existia i va obtenir 10 escons fa només 4 anys, Meri...
    A banda de la nefasta gestió del PSOE, la gent ha pres consciència i ha percebut diligència a partir dels pals.
    Així ho veig.
    Gràcies, reina!

    ResponElimina
  9. Pues yo si creo que somos un poco masocas...ya me imagino lo que diran en intereconomia..."esos catalanes ademas de celebrar las derrotas aplauden las "retallades"..., pues si, reconozco que CIU da una imagen de responsabilidad y seriosidad ..., que ERC no sabe dar... es una pena...(y lo digo en castellano). Cuando aprenderemos a ir todos a una?, leyendo la biografia de tu avi, Carrasco i Formiguera, ya entonces...todos tiraban por su lado... cuando aprenderemos que la union hace la fuerza?
    Verónica Martí Ceballos

    ResponElimina
  10. Hola Vero! Pues me temo que, o nos dan palos desde Madrid de los que hacen pupa, o no existirá la reacción unitaria que se necesita para aspirar a decidir, como pueblo soberano, qué quiere realmente la mayoría. De todos modos, el PP es astuto y Rajoy un tipo preparado: Contrariamente a lo que todos piensan, no dudes que desde Génova se atenderan peticiones impensables hace 2 días con el PSOE, para mantener "la ley y el orden" ya que hay indicios claros de que la 2 manchas del monocolor estado, están cada día más cerca de plantarse!". Al tiempo y Gracias!!!
    Dr. M.

    ResponElimina
  11. Dons si,Doctor.
    Vostè pot tenir tota la raó ja que, ens agradi o no, l ´actuació del Govern Mas es l´únic exercici de responsabilitat i seriositat vist a tot l´Estat Espanyol en el tractament de la crisi.
    A la banda contraria, també hauriem d´incloure el gran error polític del PSC al perdre l´identitat catalana a les seves actuacions estatals, sotmeses al centralisme del PSOE.

    De todas maneras, esto no lo salva ni Dios ni el Rey. Apagamos la luz y volvamos a empezar. Sólo son 10 años perdidos.

    Xavier

    ResponElimina