dijous, 17 de febrer del 2011

OT HA MORT. PODRÀ RESSUSCITAR?


No em fa res dir-ho: He estat un gran seguidor del concurs OT (fins la 2ªgala d'aquest any...)
Des d'un punt de vista televisiu, sempre m'ha semblat un format intel·ligent, àgil i directe que enganxava per diversos factors i que (estrany en TV) permetia relacionar-te , discutir-te i barallar-te amb la resta de la família que, increïblement, seia unida a veure la televisió. Dic aixó per que consumir audiovisual s'ha convertit en una pràctica individual i individualista, i OT resultava molt més amè per a tots, veure'l junts, que no pas cadascú en el seu niu i a través de la seva particular plataforma.
Aquest any, amb només 4 gales, la direcció de Telecinco ha decidit matar el concurs degut a la seva poca audiència i menys acceptació.

Què ha succeït?
En primer lloc el càsting. El devien encarregar a la competència! Concursants lletjos, de nul talent i menor cultura, amb cara de bones persones o de imbècils... Inclús han tingut la gosadia de ficar una pobra invident impossible d'entendre quan parlava i a la major fracassada de OT: la primera eliminada de la primera edició!
La vida, al voltant dels espectadors, ja és prou patètica i n'està plena de lletjos, pobres, mediocres i bones persones. Si assisteixen a un concurs-espectacle com aquest volen somiar i trobar "morbo"!! Volen guapos, volen gent brillant, anàrquica, falsa, astuta i perversa que els donin de què parlar i de què discutir. Quin desastre de càsting! Quin desastre...
En segon lloc el presentador. Quan t'acostumes a algú, i relaciones un producte televisiu amb una figura concreta, no pots pretendre canviar la figura sense alterar el producte i que l'audiència calli.
Si el presentador, a més, era un professional excel·lent (Jesús Vazquez), simpàtic, divertit que agrada a les noies per ser guapíssim i als nois per ser gay, el cocktail molotov és total...
En tercer lloc el jurat. Una part fonamental del concurs és el jurat i les seves intervencions. Aquest any només aguantava Noemí Galera, res a dir d'ella... però mancaven Coco Comín que s'havia fet un forat de seny i rigor a la taula, i el "paiasso televisiu de la dècada" Risto Mejide! un tipus histriònic molt més brillant en el seu paper que en la vida real i que només d'aparèixer en pantalla disparava les puntes d'audiència fins l'infinit... Qui son els subtituts? un bon noi i cantant demodé com Rafa Sanchez (ex-Union) i un profund subnormal amb cara de director d'oficina bancària que s’enrotllava fins adormir a les bèsties i a sobre pretenia ser el simpàtic i el xistós de la classe: Patètic...
Si li dones droga dura a l'audiència durant 8 anys, no pot pretendre retirar-li la substància sense avisar, sense queixes i sobretot sense rebre la seva ira, que aquest cop ha estat contundent i ha arribat en forma de total rebuig.
L'acadèmia? L'acadèmia pinta poc o res, ja s'ha vist. Els que la fan més o menys interessant son els concursants, i els concursants aquest any tenien menys gràcia que Messi en un lliurement de premis.
Paraula de galè.



nota: Ah! Una pregunta: De 7 concursants masculins, cal que 4 perdin més oli que una Vespa del 78? És aquesta la proporció social? Trobin aquí un altre argument de fracàs.

7 comentaris:

  1. Jo no he estat una fan incondicional de OT, pero l'he mirat sovint. I tens molta raó en que l'audiencia el que vol és a Jesus vazquez, nois i noies ben guapos i que donin que parlar, i sobretot els comentaris sarcastics, ironics i malintencionats de Risto. Això és el que fa audiencia.

    Una molt bona reflexió Dr.Màrqueting.

    ResponElimina
  2. Es un ejemplo más de la bazofia "telecinquera".deberían aniquilar la 5 por el bien de todos.
    Victor

    ResponElimina
  3. jajajaja QUE BO !!!!!!!!!!!!
    Totalmente de acuerdo con el tema de los feos. Estoy harta de la gente fea. Si me evado llendo al cine o a la TV, quiero que me engañen y me hagan creer que la gente tiene clase, es guapa, estilosa y estupenda.
    Este OT era una coleccion de frikis indecentes.
    Puag!

    ResponElimina
  4. Gràcies Sónia, m'agrada coincidir!
    Víctor, si eres objetivo y no te dejas influenciar por aspectos ajenos al simple análisis de contenidos, en todas partes cuecen habas y Telecinco, como todas, tiene sus cosas buenas y malas... no? Se trata de seleccionar!
    Amiga anónima, estic com tu... per gent gris, ja surto al carrer cada dia!

    Gràcies als tres per ser-hi!!!

    ResponElimina
  5. Que grande es este medico! (cara de imbeciles!!!! Jajajaja)

    ResponElimina
  6. Tu vas durar fins a la 2ª gala, jo no vaig arribar a acabar la primera. Tremenda y patética como bé dius l'edició d'aquests any que ens ha fet desaparèixer del cap la bona opinió respecte a aquest programa tot i que per mi la única edició que va ser bona va ser la primera del que tots tenim un record especial, la Rosa d'Espanya, el Busta i el Bisbi. La bona acollida de la primera edició va perdonar totes les pifies de la resta però en aquest cas... aquesta darrera ha estat insalvable!!!!

    petons
    Carol

    ResponElimina
  7. I no hi havia el Risto Mejide a la primera edició! (un invent més de la TV, prescindible si hi ha talent per compensar-ho...)
    Petó gran.

    ResponElimina